Slider

Wie ben ik…?

Ik ben Bianca van den Hout, het gezicht achter en eigenaresse van All4Nails-All4Lashes Permanente Make Up & Beautysalon.

Over mijzelf kan ik vertellen dat ik al sinds klein meisje tot vandaag de dag bezig ben met alles op gebied van creativiteit. Dat uit zich op vele manieren zoals: tekenen, schilderen, knutselen, opmaken, nageltjes lakken, haken, free hand airbrushen, mozaieken etc. Er zit geen einde aan. Kortom bijna alles kon en kan wat mij betreft een opknap of opleuk beurt gebruiken. Hoewel mijn ouders er niet altijd blij mee waren en mijn man overigens ook niet. Dit aangezien ik dozen vol met verschillende soorten verf, schelpen, wol, tegeltjes, kurk - je kunt het zo gek niet bedenken - aansleep om ergens in huis op te slaan. En dan moet hij het vooral niet in zijn hoofd halen om wat weg te gooien. Want tjah, ik zou het zomaar in mijn bol kunnen krijgen om er iets mee te maken.

Daarnaast genoot ik van alle aandacht van familie, klasgenootjes of vrienden wanneer ik weer wat moois creëer(de). Ik krijg vooral een smile van oor tot oor wanneer ze niet begrijpen hoe ik het voor elkaar krijg.

Ook handig in de tijd dat ik weinig te spenderen had, want met creativiteit is van oude meuk zelfs nog wat leuks te creëren. Ziet je huis er met niks toch gezellig uit. Je moest niet schrikken wanneer ik een muur met schelpen van alle soorten en formaten wist vol te plakken, maar goed… origineel was het zeker.

Het was qua studie een onzekere tijd want kunstenares wilde ik niet worden. Een kunstenaar wordt pas beroemd wanneer hij of zij dood is, dacht ik. Dus ging ik toerisme doen. Dit was een blunder, want dat was natuurlijk niets voor mij.

Epifanie…

Op een dag ging ik naar zo’n huishoudbeurs en daar gebeurde het. De openbaring!!! Er stond een kleine menigte waar ik op af stormde nieuwsgierig als ik ben. Tussen deze menigte zat een man aan een mini tafeltje en er zat een jongedame tegenover hem. Hij creëerde kunstnagels met prachtige nailart waar iedereen zich aan stond te vergapen. Wauw, dacht ik. Dat wil ik doen. Na een korte research heb ik me ingeschreven voor een allround opleiding tot nagelstyliste. Deze afgerond om er daarna weinig mee te doen. Ik moest een inkomen vergaren en dat zat er niet snel in met het opstarten van een nagelsalon. Een baan als acquisitie adviseur bij ‘De telefoongids’ zorgde dat ik mijn vaste lasten kon betalen. Dus helaas…. mijn droom moest on hold. Al met al heeft dit wachten zo’n 10 jaar geduurd en op een bepaald moment was ik er klaar mee en startte de salon.

Opening beautysalon…

Zodoende heb ik 1 januari 2014 de deuren van de salon geopend en warempel was ik na 3 maanden al flink veel nagels aan het opknappen. Van verlengingen, tot verstevigingen, tot manicures, tot nailart. Het werd steeds drukker en ik zorgde ervoor dat ik met allerlei opleidingen steeds meer kennis en kunde vergaarde. Je moet bij blijven toch...

Inmiddels had ik via internet ontdekt dat er verlengingen gedaan worden voor wimpers met wimperextensions. Met die plakdingen die strips genoemd worden ben ik niet handig. Of dat ligt aan mijn kleine ogen of de lijm waar mijn vingers steeds vol mee zitten, geen idee. En als ik ze er al op krijg zitten ze zo scheef als een hoer. Een talent dat ik niet bezit…

Maar dit met die extensions zag er zeer realistisch uit. Ik wilde dat proberen en maakte een afspraak bij de eerste de beste wimperstyliste in de omgeving. Ik was erg benieuwd hoe dit mijn hoofd zou opleuken. Wist ik veel dat een onkundig ‘wimperstyliste’ al je natuurlijke wimpers kan verzieken. Wat vervolgens ook gebeurde. Ik heb 2 dagen in de spiegel staan turen hoe mooi ik mezelf nu vond totdat er hele plukken wimperextensions met klonten lijm binnen no time de weg naar de vloer vonden. Met te verwachten, bijna al mijn natuurlijke wimpers eraan vast.

Na zo’n week janken (ik kan je vertellen dat je er freaky uitziet zonder wimpers) dat ik zo de deur niet uit durfde en hoe zo iemand het in haar hoofd haalde om vrouwen vreselijk te verminken, dacht ik dat kan ik vast stukken beter. En laat ik nu een salon hebben. Dus half 2014 heb ik een opleiding tot wimperstyliste gevolgd en het diploma behaald.

Permanente Make Up…

Nadat ik zo’n 2 jaar regelmatig op beurzen rondhuppelde om in te kopen voor nagels en wimpers en mezelf op de hoogte te houden van allerlei vernieuwingen in mijn vakgebied, kwam ik bij een stand met permanente make up. Niets voor mij, was mijn eerste idee. Dat pigmenteren en op deze manier bij dames de beste versie van henzelf te creëeren leek me geweldig. Alleen het zag er zo pijnlijk uit. Wie staat er nu te springen om trillende, kermende vrouwen onder de handen te hebben, behalve… jah die! (sorry guys).

Toch liet het mij niet los en na 3 maanden research wat een gedegen opleiding zou zijn, was ik er uit. Ik ging het doen en gaf mij op bij Skinquip voor de BAO opleiding. Een geweldige keuze achteraf! En schandalig dat er 2 daagse cursussen zijn, wat betekent dat vele  onkundige dames zich ‘pmu specialist’ noemen. Met het idee dit vak uit te kunnen oefenen. Zoals mijn docente en eigenaresse van Skinquip, Anoush Vroomman vaak aangeeft. “We leren geen kunstje maar een vak!” Er wordt met veilige pigmenten gewerkt zonder ijzeroxides, allergieverwekkers, conserveringsmiddelen. En zonder zware metalen. En je krijgt een lading theorie over je heen waar je denkt niet meer onder uit te kunnen kruipen.

Het was met mijn gezin en continu volgeboekte salon een slopende, maar leerzame en pittige tijd, maar na veel studeren en theorie- en praktijklessen heb ik het diploma behaald. Mijn nieuwe passie was geboren!

En nadat ik zelf onder handen genomen ben om mezelf een paar mooie wenkbrauwen aan te laten meten door Melody en Anoush zelf, mijn docentes, bleek het totaal geen pijn te doen. Dus een win win win win win situatie.

Op dit moment mag ik mij een zeer gelukkig werkend mens noemen en doe precies wat ik wil. Want tjah alles wat ik ben mag ik uiten in mijn vak. Ik maak vrouwen blij met de mooiste nagels, wimpers, wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Ik kan mijn creativiteit uiten op een veilige en verantwoorde manier. Met prachtige hoogwaardige kwaliteitsproducten en gedegen kennis. Heerlijk om te mogen doen en de dames met een tevreden gevoel over de nieuwe look de salon te zien verlaten! Het voor mij mooiste eindresultaat eindigt met een big smile van oor tot oor bij mijn lieve klanten en bij moi…!

Zonnige groet, Bianca