Pmu Specialiste Brows ı Lips ı Eyes

Veelgestelde vragen over permanente make-up!

HOE SLAPEN NA PMU BEHANDELING?

Ook helpt het om zo min mogelijk aan je wenkbrauwen te zitten en het liefst op je rug te slapen. Ben je stiekem een buik- of zijslaper? Slaap dan op en satijnen kussensloop. Dit voorkomt niet alleen schuring met je powderbrows maar is ook nog eens lekker zacht voor je huid.

HOEVEEL LICHTER WORDT PMU NA HET GENEZINGSPROCES?

De kleur zal 30 tot 40% lichter worden, en wordt bijgewerkt tijdens de nabehandeling. De tweede behandeling heeft minder afstoot, er zit namelijk al een basis in de huid. Permanente make-up is veilig voor de huid, zelfs bij de ogen.

HOE LANG GÉÉN MASCARA NA PMU EYELINER?

Na 1 week is de huid aan de oppervlakte genezen en mag je weer mascara en oogschaduw gebruiken. Wees nog wel voorzichtig met het reinigen.

HOE KUN JE NA PMU DOUCHEN EN JE WENKBRAUWEN DROOG HOUDEN?

Voor wie echt geen spatje op het gezicht wil krijgen is er nu een oplossing: een douchescherm voor je gezicht. De zogenoemde 'Showrshield' is letterlijk een groot, plastic scherm dat je met klittenband vastmaakt aan je hoofd. Het water van de douche kan daardoor niet op je gezicht komen.

HOE LANG NIET DOUCHEN NA PMU?

Wanneer mag je douchen na PMU? In principe kun je gewoon douchen na PMU, maar moet je het behandelde gebied zeker een week droog houden. Dat betekent dus dat je dus niet je gezicht nat kunt maken. Houdt hier dan ook rekening mee voordat je de behandeling start.

WAAROM GÉÉN VASELINE NA PMU BEHANDELING?

Indien er geen vaseline na een behandeling wordt aangebracht, is gebleken dat er meer pigment in de huid achterblijft. Ik adviseer daarom om de huid wél 10 dagen droog te houden van water, maar niet meer in te smeren met vaseline bij de wenkbrauwen en eyeliner.

Vaseline sluit de huid namelijk af, en zo wordt de genezing licht belemmerd en er blijven bacteriën hangen. Gebruik bijvoorbeeld de Swiss Color nature balm. Verkrijgbaar in de salon!

WAAROM GÉÉN KOFFIE VOOR PMU?

Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en op de dag zelf geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten.

WAT GEBEURT ER ALS PMU NAT WORDT?

De genezing van permanente make-up bedraagt van buitenaf namelijk ongeveer een week. Op het moment dat de gepigmenteerde huid nat wordt, kan het gaan verweken waardoor er eerder pigment afstoot kan ontstaan. Gevolg: een minder mooi eindresultaat.

Douchen mag maar de wenkbrauwen mogen niet nat worden.De eerste paar uur na de behandeling zal er wat wondvocht ontstaan.Dit mag je na een half uur en met een vochtig watje afdeppen.

WAT DOE JE NIET NA PMU BEHANDELING?

Hou de pigmentatie de eerste 7 dagen zo droog mogelijk ook tijdens het douchen. De eerste week niet langdurig douchen, sauna, zwemmen, sporten of make up aanbrengen. Natuurlijk mag u wel uw ogen opmaken als u uw wenkbrauwen heeft laten doen.

HOE SNEL VERVAGEN PMU POWDERBROWS?

Powder Brows blijven gemiddeld zo'n 1 tot 3 jaar zichtbaar en mooi. Hoe snel Powder Brows vervagen is vooraf niet te voorspellen en verschilt per persoon.

KUNNEN POWDERBROWS MISLUKKEN?

Mislukte wenkbrauwen komen nog regelmatig voor. Dit kan gebeuren doordat degene die het aanbrengt hierin onvoldoende training heeft gehad. Ook kunnen fouten worden gemaakt bij het aanbrengen van de vorm of dat er te donkere pigmenten worden gebruikt.

HOE KAN PMU MISLUKKEN?

Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals onervarenheid of onwetendheid van de pmu specialiste. Een goedkope aanbieding om klanten te lokken. Een goedkopen aanbieding kan echter ook een lagere kwaliteit van de behandeling betekenen. Er zijn mensen die dat risico willen nemen en voor zo goedkoop mogelijk gaan, met als gevolg dat het eindresultaat van de wenkbrauwen of eyeliner niet is wat je ervan had verwacht.

PMU IS MISLUKT, WAT NU?

Heb je de pech dat je pmu is mislukt dan kan het worden gecorrigeerd door een deskundig pmu specialist. Het eindresultaat zoals je het voor ogen had kan in bijna alle gevallen nog steeds worden bereikt. Hiervoor is wel een specialist nodig die gespecialiseerd is in het verwijderen van pmu. Neem contact op en ik geef je graag advies, wat je kunt doen.

HOE LANG HEB JE KORSTJES NA PMU?

Helaas, korstjes op permanente make-up zijn onderdeel van het genezingsproces. De kriebel wordt snel minder en na een paar dagen vallen de korstjes er vanzelf af. Bij eyeliner en wenkbrauwen meestal na 7 tot 10 dagen. Bij lippen vaak wat eerder: 4 tot 7 dagen. Meestal is het van korte duur +- zo’n 2 dagen.

WAT IS BETER MICROBLADING OF PMU POWDERBROWS?

Powderbrows kunnen tot wel twee jaar meegaan, terwijl microblading tussen de zes maanden en een jaar meegaat. De kleur van powderbrows is makkelijker aan te passen dan microblading, wat vaak resulteert in mooiere, meer natuurlijk ogende wenkbrauwen. Ee microblade behandeling wordt met de hand met een mesje gedaan, wat bij onjuist gebruik littekens kan veroorzaken.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MICROBLADING OF HAIRSTROKES MET EEN PMU MACHINE?

Het uiterlijk van beide behandelingen kan exact hetzelfde zijn. Microblading wordt met de hand met een mesje gedaan en kan bij onjuist gebruik bijvoorbeeld makkelijk te diep worden aangebracht. Op deze manier ontstaan er littekens. Een microblade behandling blijft gemiddeld tussen de 6 á 9 maanden zichtbaar. Bij herhaaldelijk toepassen bij een touchup ontstaan er zeker littekens. Bij een hairstroke behandeling met een machine worden de hairstrokes zeer precies aangebracht waarbij het risico op trauma aan de huid (littekens) geheel wegvalt. De pmu specialiste heeft totale controle bij het aanbrengen van de strokes. Tevens blijft het resultaat net als bij een powderbows behandeling veel langer zichtbaar. Dit kan oplopen tot 3+ jaar.

HOE VAAK PMU BIJWERKEN?

Gemiddeld vervaagt het pigment in de huid geleidelijk en stabiel tussen de 1,5 en 5 jaar. Deze periode is afhankelijk van het huidtype en verschilt per persoon. Daarnaast is het van belang de pmu te beschermen tegen direct zonlicht. Bij onvoldoende bescherming zal vervaging sneller optreden. Het advies is om pmu na ongeveer 1 á 1,5 jaar bij te laten werken om de kleur van het pigment mooi te houden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN OMBRE BROWS EN POWDERBROWS?

Bij Ombré brows gaat de overloop van het begin van de wenkbrauw naar het einde van de wenkbrauw heel geleidelijk van licht naar donkerder. Bij Powder brows is de gehele wenkbrauw één kleur, maar worden de randen zachter ingezet. Dit is met name bij het begin van de wenkbrauw en de bovenzijde.

WAAROM BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP NIET ZITTEN?

Belangrijk is te weten dat pmu minder diep geplaatst wordt in de huid dan bij een tatoeage. Dit heeft een reden. Het is de bedoeling is dat het geleidelijk en stabiel vervaagd. Dit proces hoort gemiddeld zo’n 1,5 tot 5 jaar te duren. Maar vervaagt de pmu direct na de behandeling dan zijn er verschillende redenen te benoemen waarom permanente make-up niet blijft zitten, zoals:

kwaliteit van het pigment, vaardigheden van de specialist, huidconditie van de klant, nazorg van de klant.

Bij een zeer lichte tot witte huid en haarkleur en bij een zeer vette huid is er een groter risico dat het pigment wordt afgestoten door de huid.

WAT GEBEURT ER ALS JE MET PMU IN DE ZON GAAT?

Op een lichte huid kan donkere permanente make-up blauw verkleuren. Een wenkbrauw kan doffer of zalmkleurig verkleuren in plaats van (licht)bruin. Één keer smeren is  niet voldoende.

HOE DIEP EN IN WELKE HUIDLAAG WORDT PMU GEPLAATST?

Vaak wordt gedacht dat het aanbrengen van PMU hetzelfde is als tatoeëren. Er is een groot verschil. Een tatoeage gaat meer dan 3 mm in de lederhuid terwijl permanente make-up 1,5- mm diep in de basale huidlaag gaat. Hierdoor vervaagt PMU op den duur en een tatoeage niet.

WAAROM GÉÉN ALCOHOL VÓÓR EN NÁ DE PMU BEHANDELING?

Ruim 90% van alcohol komt in de bloedbaan terecht. Hierdoor kan de huid tijdens de behandeling bloeden. Het pigment verdunt met als gevolg dat er weinig tot geen pigment wordt opgenomen door de huid.

WAAROM GÉÉN MASCARA NA DE PMU EYELINER BEHANDELING?

Breng 1 week geen make-up aan bij de behandelde plek, dus geen mascara. Wanneer de (schaaf) wond dicht is na +-  10 dagen kunt u zich opmaken zoals u gewend bent. Gebruik zolang de wond open is géén cosmetica, crèmes of make-up op de behandelde plek ter voorkoming van ontstekingen.

WAT ZIJN SOFT POWDERBROWS?

Met deze zachte Permante Make Up techniek zet je kleine puntjes (pixels) in de huid. Dit zorgt voor een zacht poedereffect. Het resultaat is een mooie, zachte wenkbrauw met een natuurlijk uiterlijk.

HOE LANG DUURT GENEZING VAN PMU?

De kleur ontwikkelt zich langzaam en zal de eerste 4 weken van dag tot dag verschillen. Tijdens het genezingsproces smelt het pigment als het ware samen met de huid. De wenkbrauwen hebben 6 weken nodig om volledig te genezen. De wenkbrauwen kunnen tot 3+ maanden steeds warmer van kleur worden.

HOE PIJNLIJK IS PMU?

Dit is voor iedereen anders en iedereen heeft een andere pijngrens. De een ervaart geen pijn, terwijl een ander wat gevoeliger is tijdens de behandeling. De meesten ervaren het niet als pijnlijk, zeker niet bij een eerste pass. De eerste reactie is altijd, “Owh, is dit alles!” Wanneer de huid na de eerste pass open is wordt er een verdoving aangebracht. Er wordt voor comfort en gemak gezorgd zodat pmu goed kan worden gepigmenteerd. Ben je een beetje nerveus voor eventuele pijn, wat begrijpelijk is, dan kun je vanaf een half uur vóór de behandeling paracetamol of ibuprofen slikken.

HOEVEEL TIJD TUSSEN BOTOX EN PMU?

Tussen een botox behandeling en de permanente make up behandeling (of andersom) dient 6 weken tijd te zitten.

Een gratis consult

BIJ TWIJFEL LAAT JE JE VOORAF INFORMEREN & ADVISEREN DOOR EEN SPECIALIST

pmu-intake-advies

Wil je precies weten waar je aan toe bent voordat je ´semi´ permanent een verandering laat aanbrengen in je gezicht? Of twijfel je tussen een pmu behandeling of een henna behandeling? Maar wil je toch mooie wenkbrauwen. Plan dan een consult in. Je wensen worden besproken en je krijgt persoonlijk advies. Als het je gerust stelt kan er een voortekening gemaakt worden. Op die manier zie je nog voordat er iets is gepigmenteerd hoe je wenkbrauwen er uit zullen zien. Er kan daarna eventueel een behandelafspraak worden ingepland.

Voor iedere wenkbrauw is er een passende oplossing!

BIANCA VAN DEN HOUT

makeup_make-up_brielle_hellevoetsluis_nieuw-hellevoet_oostvoorne_rockanje_hoogvliet_heenvliet_zuidland_spijkenisse_rozenburg

CONTACT

OPENINGSTIJDEN

Maandag
08:45 - 18:00
Dinsdag
08:45 - 18:00
Woensdag
08:45 - 18:00
Donderdag
08:45 - 18:00
Vrijdag
08:45 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

SOCIAL

wenkbrauwen biab hellevoetsluis brielle spijkenisse heenvliet hoogvliet rozenburg rockanje oostvoorne
permanente makeup pmu hellevoetsluis brielle spijkenisse heenvliet hoogvliet rozenburg rockanje oostvoorne

Copyright

v10.0